Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

"Χορός μέσα από τον Ελληνικό Κινηματογράφο" από την Γ τάξη

Στα πλαίσια των Σχολικών Δραστηριοτήτων 2013-2014, πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014 ένα πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα που τα περιείχε όλα!
Χορό και φιγούρες με τραγούδια βγαλμένα μέσα από παλιές αγαπημένες Ελληνικές ταινίες, βίντεο αποσπάσματα από τις ταινίες του Ελληνικού Κινηματογράφου απ'όπου προήλθαν αυτά τα τραγούδια, έτσι για να μπούμε λίγο στο κλίμα της εποχής...καθώς και λεύκωμα-βιβλίο με όλο το υλικό των τραγουδιών-ταινιών.

Τον Χορό τον απολαύσαμε και μπορούμε να δούμε πλούσιο φωτογραφικό υλικό στην ιστοσελίδα του σχολείου μας.

Εκείνο που πρέπει επίσης να τονίσουμε ιδιαίτερα, είναι το μεράκι με το οποίο δούλεψαν όλα αυτά τα παιδιά στο μάθημα της Πληροφορικής καθ'όλη την διάρκεια του χρόνου, ψάχνοντας τα τραγούδια στο διαδίκτυο, αναζητώντας εικόνες από τους ηθοποιούς που τα ερμήνευσαν, καθώς και αποσπάσματα από τις ταινίες που πρωτοακούστηκαν, πληροφορίες για την υπόθεση των ταινιών και ότι άλλο χρειαζόταν για να γράψουν και τελικά να παράγουν το πλούσιο λεύκωμα - βιβλίο που μοιράστηκε ως ενθύμιο  με χορηγία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων στα παιδιά και στους επισήμους. 
Μπορείτε να το διαβάσετε παρακάτω:




Οι μαθητές μέσα από αυτό το πρόγραμμα έμαθαν να αναζητούν και να αξιολογούν τις πηγές και τις πληροφορίες μέσα από το διαδίκτυο, να αναπτύσσουν κριτική σκέψη και συνεργατικότητα, να δουλεύουν ομαδικά για ένα κοινό σκοπό. Έμαθαν τέλος να χειρίζονται πολύ καλά προγράμματα επεξεργασίας κειμένου.

Το Λεύκωμα - βιβλίο ήταν δικιά τους δουλειά και τους αξίζει ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ που όλη την χρονιά στο μάθημα της Πληροφορικής ασχολήθηκαν ακούραστα με το αυτό.

Παιδιά σας ευχαριστώ για την συνεργασία που είχαμε, συγχαρητήρια,  τα πήγατε περίφημα και είμαστε όλοι περήφανοι για σας!

Καλό Καλοκαίρι!