Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Διαγωνισμός Comic του Συμβουλίου της Ευρώπης


Διαγωνισμός Comic  του Συμβουλίου της Ευρώπης με τίτλο « Δημοκρατία και Ανθρώπινα Δικαιώματα στο σχολείο


 Ο διαγωνισμός δίνει στους μαθητές την ευκαιρία να εκφράσουν τις απόψεις τους σχετικά με τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως τα βιώνουν στην καθημερινή τους ζωή στο σχολείο. 
Το κόμικ θα πρέπει να διηγείται μια ιστορία . Μπορεί να περιλαμβάνει γραπτά μηνύματα και/ή διαλόγους σε 8 καρέ το πολύ (σε max. μία σελίδα). Θα παρουσιαστεί σε μορφή pdf, μέσα από αρχεία που δεν υπερβαίνουν το 1 Megabyte το καθένα. Μπορούν να υποβληθούν περισσότερες από μία συμμετοχές ανά μαθητή/ές. Οι συμμετοχές μπορεί να είναι στην αγγλική, γαλλική ή γερμανική γλώσσα. Οποιαδήποτε άλλη επίσημη ευρωπαϊκή γλώσσα είναι φυσικά ευπρόσδεκτη, με μετάφραση σε μία από αυτές τις τρεις γλώσσες.

Το έργο θα πρέπει να είναι απλό , δίνοντας ένα σαφές και άμεσο μήνυμα σχετικά με μία ή περισσότερες βασικές αρχές του Χάρτη για τη Δημοκρατική Ιδιότητα του Πολίτη και την Εκπαίδευση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο πλαίσιο του σχολείου, π.χ. τη συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων , την αξία της διαφορετικότητας , της ειρήνης , του σεβασμού για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια , ίσες ευκαιρίες. 

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ 

Πηγή: http://minedu.gov.gr